Films, tv-series en muziek duiken op als Steam-categorie | Gamer.nl

Films, tv-series en muziek duiken op als Steam-categorie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De toevoeging van deze categorieën wijst er mogelijk op dat binnenkort deze nieuwe mediatypen aan het distributieplatform van Steam worden toegevoegd als volwaardige nieuwe categorie. Momenteel zijn er al films beschikbaar op het platform, zoals bijvoorbeeld Indie Game: The Movie, maar laatstgenoemde valt nog onder 'Indie'. Er zijn hiernaast ook verwijzingen naar verschillende mediaplugins te vinden in de update. In een eerdere update werd al eens verwezen naar een Spotify-speler voor Steam. 

Valve, de platformhouder, heeft in het verleden al meermaals te kennen gegeven nieuwe mediatypen aan het platform te willen toevoegen. Al in 2008 gaf de ontwikkelaar aan hieraan te denken. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou