Net als de eerdere wereldbeker-games bevat FIFA World Cup Brazil enkele verbeteringen in de gameplay ten opzichte van de meest recent uitgebrachte FIFA-game. Zo heeft World Cup Brazil volgens Electronic Arts nieuwe dribbels en truukjes, evenals enkele extra animaties voor speciale passingmogelijkheden. 

Verder zullen de ballen in FIFA World Cup Brazil zich hetzelfde gedragen als in het belooft, zo belooft EA..Het bedrijf heeft hiervoor met Adidas samengewerkt, dat ook de ballen verzorgt tijdens het daadwerkelijke evenement.

De hoofdmodus in FIFA World Cup Brazil is 'Road to the FIFA World Cup'. In deze offline modus kunnen 32 spelers met elkaar de strijd aangaan met een van de 203 nationale teams die beschikbaar zijn in het spel. Naast deze modus is er ook een online-modus genaamd 'Road to Rio de Janeiro'. In deze modus moeten spelers online tegen elkaar spelen in een van de twaalf speelsteden van het wereldkampioenschap in Brazilië. Net als in FIFA World Cup South Africa, bevat deze nieuwe FIFA-titel ook de 'Captain Your Country'-modus.

Een versie voor de PlayStation 4 en Xbox One is niet door Electronic Arts aangekondigd. De uitgever verklaart: "We maken de beste game die we kunnen maken voor het grootste publiek, en dat is nog steeds op de 360 en PS3."