FIFA Ultimate is een downloadbare uitbreiding voor de FIFA-reeks. Spelers kunnen een fantasieteam vormen door virtuele kaarten te kopen en die vervolgens te ruilen met andere gamers. “We hebben mensen gezien die 400, 500 of 600 euro aan digitale kaartpakketten uitgeven voor FIFA Ultimate Team”, zegt de financieel directeur van EA.

Grote omzet

Ultimate Team voor FIFA 09 heeft 11 miljoen euro aan inkomsten opgeleverd en de FIFA 10-versie heeft 29 miljoen euro aan omzet opgeleverd. Dat is een totaal van 40 miljoen euro, terwijl de ontwikkelkosten van Ultimate Team onder de 10 miljoen euro liggen. De cijfers voor FIFA 11 zijn nog niet bekend, maar EA verwacht dat ze weer meer geld zullen genereren dan de vorige Ultimate Team’s vanwege de goede ontvangst van FIFA 11.

Brown onthulde ook dat Battlefield: 1943 twaalf miljoen euro heeft opgeleverd. De ontwikkelingskosten liggen, net zoals bij Ultimate Team, ook onder de tien miljoen euro. Exacte cijfers daarover zijn niet bekend.

EA verwacht een groei aan digitale inkomsten. Voorspeld wordt dat 20 procent, ongeveer 590 miljoen euro, van de inkomsten dit fiscale jaar via digitale verkoop binnengehaald wordt.