Het is niet ongebruikelijk bij de release van een nieuwe spelcomputergeneratie, dat de oude generatie minder aandacht krijgt. Zo komt de Fifa-serie ook nog altijd voor PlayStation 2 uit, maar die wordt elk jaar nauwelijks nog verbeterd, terwijl de Xbox 360- en PlayStation 3-versies voorzien worden van een nieuw uiterlijk, nieuwe features en verbeterde gameplayelementen.

De Wii is echter nog van de huidige generatie, zijn opvolger komt pas eind november uit. Ondanks dat blijkt uit de screenshots dat Fifa 12 en Fifa 13 praktisch helemaal gelijk zijn op Wii, afgezien van geüpdate teams en outfits. Nintendo Gamer: "In het verleden zijn games als PES op Wii ook niet veel veranderd door de jaren heen. Maar Konami heeft doorgaans tenminste wel de moeite genomen om de front-end en de menu's aan te passen om het anders te laten aanvoelen, om het te laten voelen alsof iemand in ieder geval de tijd heeft genomen om er moeite voor te doen en de Wii-bezitters iets van respect te geven."

Nintendo Gamer zegt niet of er nog enige aanpassingen zijn gedaan aan de gameplay van Fifa 13 op Wii. Als deze er zijn, zullen deze met het oog op het verleden naar verwachting niet erg groot zijn.