Wie dacht dat alleen een bekend kruideniersmerk goed is in het promoten van voetbalplaatjes heeft het mis. FIFA 09, dé voetbalsim van het moment, zal zeer binnenkort ook een soort van virtuele voetbalplaatjes aanbieden in de vorm van de Ultimate Team-modus.

De Ultimate Team-modus geeft de speler de mogelijkheid om maar liefst vierduizend voetbalplaatjes te verzamelen van de meest bekende voetbalsterren. Naast de voetballers zullen er tevens kaarten zijn voor bekende coaches, speciale tactieken, formaties, personeel, overwinningsdansjes, training-modi, publiek, stadions en nog een veel meer. Elk kaartje geeft je de mogelijkheid om iets aan je team toe te voegen.

In totaal zijn er dertig verschillende type kaarten te vinden, variërend in brons, zilver en goud. Afhankelijk van de kwaliteit van de kaart. Vervolgens kun je met jouw beste kaarten het beste team samenstellen en het online opnemen tegen het sterrenelftal van andere spelers.

Naast de kaarten kun je ook jouw eigen voetballer samenstellen en hem mee laten voetballen met de groten der Aarde. Nieuwe kaarten verkrijg je door ze te kopen via Xbox Live en PlayStation Network, ruilen met anderen of te kopen met munten die je verkrijgt na het spelen van enkele wedstrijden.

De Ultimate Team-update zal vanaf  19 maart beschikbaar zijn. Allereerst krijgen spelers een starterspakket met enkele spelers en andere type kaarten. Vervolgens mag je vijf trial-wedstrijden spelen, waarna je zelf kunt besluiten of je tot de aankoop van de nieuwe game-modus overgaat. Naast  de aanschaf van de kaarten moet je dus ook betalen voor de update.