De Zwitserse uitgever Freeze Interactive heeft vandaag zijn eerste game aangekondigd. Het spel draagt de naam Field Ops en is volgens Freeze de allereerste RTS-Shooter, al doet men hierbij waarschijnlijk een beroep op ons beperkte geheugen. Field Ops is namelijk zeker niet de eerste RTS waarin je directe controle over je eenheden kunt nemen vanuit een eerste persoonsperspectief. Toch is deze speleigenschap nog nooit helemaal perfect uitgewerkt, dus wie weet zal ontwikkelaar Digital Reality dit met Field Ops dit wel voor elkaar krijgen!

Moderne oorlogsvoering staat centraal in Field Ops, dat zich verspreidt over vijf verschillende locaties. De gevechten vinden plaats ter land, ter zee en in de lucht, met authentieke voertuigen en wapens. Motion capture technieken en realistische physics zorgen ervoor dat alles ook in het eerste persoonsaanzicht er zeer realistisch uitziet.

Mochten de plaatjes van Field Ops je overigens enigszins bekend voorkomen, dan is dat niet zo vreemd. Het spel ging voorheen namelijk door het leven als Ghost Wars, onder de inmiddels failliete uitgever HIP Interactive. De release staat geplanned voor november van dit jaar. Binnenkort zal hier de officiële website van het spel verschijnen.