Dat liet hij weten op Twitter, kort voor hij zijn profiel afschermde. Op de website van zijn studio Polytron staat bovendien het volgende: "Fez 2 is geannuleerd. Ik ben er klaar mee. Ik pak het geld en ik vlucht. Meer dan dit trek ik niet. Dit is niet het resultaat van één ding in het bijzonder, maar van een lange, bloederige campagne. Jullie hebben gewonnen."

Fish lijkt hiermee deels te refereren aan een opmerking die Gametrailers' Marcus Beer maakte tijdens een uitzending van de show Invisible Walls. Hierin sprak Beer Fish aan op het feit dat hij niet zo vijandig op moet stellen tegenover de pers als hij ondertussen wel aandacht wil voor zijn games. Hij maakte zowel Fish als Braid-maker Jonathan Blow  uit voor "verdomde hipsters". Fish is in het verleden ook arrogant en bot genoemd vanwege zijn optreden in Indie Game: The Movie en uitlatingen op Twitter. 

Fez, Fish en Indie Game: The Movie

Phil Fish en zijn eerste game Fez stonden samen met games als Super Meat Boy en Braid centraal in de documentaire Indie Game: The Movie. Hierin werd het ontwikkelingsproces van de spellen gevolgd en kwamen de makers aan het woord over hun ervaringen als onafhankelijke ontwikkelaars. De ontwikkeling van Fez verliep moeizaam en het spel werd als gevolg meerdere malen uitgesteld, onder meer wegens persoonlijke problemen van Fish en een dreigende rechtszaak van zijn voormalige bedrijfspartner.