Federal Trade Commission heeft maand om Activision Blizzard-deal af te keuren

Federal Trade Commission heeft maand om Activision Blizzard-deal af te keuren

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft nog een maand tijd om Microsofts geplande overname van Activision Blizzard af te keuren.

De organisatie heeft Microsoft en Activision Blizzard afgelopen maart om additionele informatie gevraagd om zo goed te kunnen keuren of de overname toegestaan is en het er bijvoorbeeld niet voor zorgt dat Microsoft in een monopolypositie terechtkomt.

Dealreporter (via VGC) schrijft dat FTC inmiddels de benodigde informatie heeft ontvangen. De organisatie heeft volgens de officiële regels nu dertig dagen om zich eventueel tegen de overname uit te spreken, anders kan de deal - in ieder geval in de Verenigde Staten - doorgaan. 

De overname moet echter ook nog in andere regio worden goedgekeurd. Zo doet het Britse Competition and Markets Authority (CMA) ook onderzoek. Deze organisatie heeft tot 1 september om een uitspraak te doen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weet iemand al wanneer de eu naar deze overname kijkt, vorige keer deden ze na amerika onderzoek en kwam dacht best snel een besluit.

0

Aanbevolen voor jou