Fans zijn bijna klaar met pc-versie Zelda: Ocarina of Time

Fans zijn bijna klaar met pc-versie Zelda: Ocarina of Time

Een groep genaamd Harbour Masters werkt al geruime tijd aan een pc-versie van Nintendo 64-game The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De game is bijna af.

Harbour Masters gokt dat de ontwikkeling voor zo'n 90 procent gevorderd is. In februari moet de complete game af zijn, maar dan willen de ontwikkelaars nog een paar maanden inruimen om de overzetting te perfectioneren, om het vervolgens rond april uit te brengen.

De groep ontwikkelaars bracht in 2019 al een pc-versie van Super Mario 64 uit. Harbour Masters 'reverese-engineered' de codes van de N64-games naar bruikbare code voor een pc-versie, waardoor geen directe assets van Nintendo worden gebruikt. Natuurlijk is het spel wel gebaseerd op een Nintendo-game, dus het is mogelijk dat het bedrijf daar actie tegen onderneemt.

De pc-versie van Ocarina of Time ondersteunt verschillende resoluties en widescreen. Ook moet er uiteindelijk 60 fps worden toegevoegd. Hieronder zijn enkele screenshots te zien.

Zelda
Zelda
Zelda

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Cease and desist incoming!

0

@The_Stifmeister Zeker weten, maar Nintendo wacht altijd 1-2 dagen nadat het project is afgerond voordat ze een C&D sturen, deden ze ook bij het Mario 64 PC project en Another Metroid 2 Remake. Zo is er net genoeg tijd om het project te verspreiden over het internet, en kunnen de modders aan de slag.

0
test

@RoyVG precies. het enige dat ik me kan voorstellen dat het wel aardig op je CV staat als je een baan zoekt waar game techniek een rol speelt. Maar als je ook een boete krijgt, dan snap ik deze actcie niet, dat is het toch niet waard lijkt me

0
test

@RoyVG nee, de reden is dat ze pas wat kunnen doen als er daadwerkelijk iets uitgebracht is. Iets laten zien dat je nagemaakt hebt zonder uit te brengen mag namelijk.

0
test

instant DL! @ Gamer.nl houden jullie ons op de hoogte wanneer ze klaar zijn? of hoe kunnen we het volgen?

0

@-JK- Vergeet het maar. Dit gaat nu redelijk rond op het internet. Dus Nintendo gaat ingrijpen (en terecht het is hun IP). Dit zal nooit klaar zijn.

0
test

@WitteHerder Meestal valt dat wel mee. Nintendo weet hier natuurlijk allang van. Zoals RoyVG hierboven terecht al aanhaalt, Nintendo wacht altijd even met hun ingreep, zodat de boel al verspreid wordt. Ze zijn verplicht hun IP's te beschermen en dus om in te grijpen, anders verliezen ze de rechten op hun eigen IP's. De manier waarop ze dit doen is relatief sympathiek.

0

Aanbevolen voor jou