Nieuws
Metal Gear Fan Project

David Hayter werkt mee aan Metal Gear Solid vr-project

Virtueel museum is ode aan Kojima’s gameserie

Geschreven door Lucas May op

Fans van Metal Gear Solid werken aan een virtual reality-project als ode aan de langlopende gamefranchise. De stemacteur achter hoofdpersoon Snake, David Hayter, werkt ook mee aan het project.

Het onofficiële project krijgt de titel The Fan Legacy: Metal Gear Solid en is speelbaar met virtual reality-headsets. Spelers kunnen vanuit het first-person perspectief rondlopen in een museumomgeving met hierin fan art van de gehele Metal Gear Solid-serie.

Eerder werkte hetzelfde team aan een remake van Metal Gear Solid in Unreal Engine 4 met de naam Shadow Moses Project. Vorige maand werd dit project stopgezet wegens “redenen buiten onze macht”. Mogelijk heeft Konami verzocht de ontwikkeling te stoppen.

The Fan Legacy: Metal Gear Solid is volgens de makers een “onofficieel, non-profit productie” en een “geschenk van de fans, maar ook geadresseerd aan de fans; om onze affectie voor deze vruchtbare franchise te delen”. Het is nog niet duidelijk hoe de fans willen vermijden dat Konami dit project stillegt.

Bron: Facebook

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoe is het om te crunchen in de Nederlandse game-industrie? Blizzard voegt competitieve modus toe aan Overwatch-bèta
0

Reacties op: David Hayter werkt mee aan Metal Gear Solid vr-project

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.