David Hayter werkt mee aan Metal Gear Solid vr-project | Gamer.nl

David Hayter werkt mee aan Metal Gear Solid vr-project | Gamer.nl

Fans van Metal Gear Solid werken aan een virtual reality-project als ode aan de langlopende gamefranchise. De stemacteur achter hoofdpersoon Snake, David Hayter, werkt ook mee aan het project.

Het onofficiële project krijgt de titel The Fan Legacy: Metal Gear Solid en is speelbaar met virtual reality-headsets. Spelers kunnen vanuit het first-person perspectief rondlopen in een museumomgeving met hierin fan art van de gehele Metal Gear Solid-serie.

Eerder werkte hetzelfde team aan een remake van Metal Gear Solid in Unreal Engine 4 met de naam Shadow Moses Project. Vorige maand werd dit project stopgezet wegens “redenen buiten onze macht”. Mogelijk heeft Konami verzocht de ontwikkeling te stoppen.

The Fan Legacy: Metal Gear Solid is volgens de makers een “onofficieel, non-profit productie” en een “geschenk van de fans, maar ook geadre eerd aan de fans; om onze affectie voor deze vruchtbare franchise te delen”. Het is nog niet duidelijk hoe de fans willen vermijden dat Konami dit project stillegt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou