Nieuws
Mortal Kombat

Fans maken HD-remake Mortal Kombat-trilogie

Shao Kahn is creatief bezig

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Fans van de Mortal Kombat-franchise hebben een HD-versie van de originele Mortal Kombat-trilogie gemaakt. De grafisch indrukwekkende beelden verschenen op ResetEra.

Op de website heeft een gebruiker met de naam Shao Kahn een gedetailleerde omschrijving gegeven van het project waarin met vele andere fans wordt samengewerkt. Volgens Shao Kahn is dit project vanaf 2011 in ontwikkeling en geeft ook duidelijk aan dat het project in ontwikkeling is.

Het project begon als een zogenoemd MUGEN-project en de kans bestaat dat het binnenkort geen MUGEN-project meer is. Verder wordt aangegeven dat het een arcade-remake is van de originele Mortal Kombat-trilogie uit de jaren '90. In deze versie wordt gebruik gemaakt van de 3D-modellen uit de originele games en alle 'Behind The Scene'-clips.

Mortal Kombat

'Gezien de immense grootte van het project lijken alle elementen, zoals test your might, verschillende locaties, fatalities, animalities en meer in zijn geheel opnieuw gecreëerd te worden waarin de originele bronnen als leidraad gelden zonder al te 'gimmicky' te worden wat bij sommige HD-projecten het geval is', aldus Shao Kahn.

Indien hier sprake zou zijn van een fan-project, is de kans groot dat WB Games er een stokje voor steekt. Echter lijkt het project, volgens één van de projectleiders, onder een echt bedrijf te vallen. Hiermee bestaat de kans dat het project een partnerschap is aangegaan met een uitgever.

Op de vraag of het project onder een andere naam werd uitgegeven en een officiële remake niet mogelijk kon zijn, zei de vertegenwoordiger op juridische gronden geen antwoord te kunnen geven tot begin 2019.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony zoekt naar personeel voor PS5-campagne Call of Duty: Black Ops 4 maakt de franchise weer relevant
2

Reacties op: Fans maken HD-remake Mortal Kombat-trilogie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SuperDre

  • 15 oktober 2018 18:03
  Enige manier dat het gereleased kan worden is als het een licentie heeft vanuit Warner Bros, alleen een andere naam er op plakken gaat in dit geval niet op.
  En nu ik de beelden gezien heb, lijkt het me sterk dat dit als een remake op de markt gaat komen, daarvoor is het gewoon te bagger. Van een nieuwe HD-remake verwacht ik inmiddels vloeiende beelden, niet deze hakkerige beelden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sokpop

  • 16 oktober 2018 08:28
  @SuperDre Dat houterige hoort juist bij deze MK. Dat kunnen ze echt niet aanpassen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.