Fans konden uit zes ontwerpen kiezen, door hun favoriet te 'liken'. De blonde Shepard kreeg bijna 30.000 likes, gevolgd door een donkere, zwartharige met 12.266 likes. De blonde 'FemShep' zal daarom in het spel haar opwachting maken als de standaard vrouwelijke versie van hoofdrolspeler Shepard.

De vrouwelijke Shepard zal niet alleen in het spel haar opwachting maken maar is ook te zien in een speciale trailer. Ook krijgt ze ook een  plek op de Collector's Edition van het spel, naast de mannelijke Shepard. In de voorgaande delen konden spelers er ook al voor kiezen om met een vrouw te spelen, toen was er echter nog geen rol voor haar weggelegd in de marketingcampagne.

Gay Gamer

Denis Farr van GayGamer.net zegt het goed te vinden dat ook de vrouwelijke variant voor marketingdoeleinden wordt ingezet, maar betreurt dat fans voor een blondine hebben gekozen. "Deze hele campagne is op een schoonheidswedstrijd uitgedraaid en dat benadrukt waar mensen naar kijken bij vrouwen. En dat is niet wat ik in mijn vrouwelijke Shepard zoek." Farr had liever gezien dat deelnemers een achtergrondverhaal voor de vrouwelijke Shepard hadden moeten verzinnen, met een foto van het uiterlijk waarvoor zij hebben gekozen in eerder Mass Effect-delen.