Fanproject The Silver Lining mag toch worden uitgebracht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Activision verbood eerder verdere ontwikkeling van The Silver Lining, maar heeft nu alsnog toestemming verleend aan Phoenix Online om het spel uit te geven.

Vrijwilligers

Phoenix Online is een team van vrijwilligers dat al jaren werkt aan The Silver Lining. Eerst werd er toestemming gegeven voor het project, maar deze werd vervolgens weer ingetrokken, nadat de rechten voor het uitgeven van de King's Quest-serie in handen van Activision Blizzard waren gekomen. 

Een paar maanden geleden nam Activision echter weer contact op met Phoenix Online om aan te geven dat het bedrijf terug wilde komen op dit besluit. Het team achter The Silver Lining mag het spel nu officiëel uit gaan brengen, zolang dit op een niet-commerciële basis geschiedt.

De eerste episode van The Silver Lining zal vanaf 10 juli gratis te downloaden zijn via de officiële website.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou