Nadat onlangs bekend werd dat Fallout 3 in Australië niet voorzien zou worden van een leeftijdskeurmerk, zorgde dat ter plekke voor flink wat opschudding. Als een spel daar geen rating krijgt, betekent dat automatisch dat het spel niet in de winkels mag liggen.

Nu heeft het bureau voor classificatie in Australië, de OFLC, een lijstje met censuurpunten opgesteld waar Bethesda nog het een en ander aan zou moeten veranderen om Fallout 3 door de keuring te krijgen. Bethesda heeft voldaan aan die eisen en nu heeft hun spel een 15+-keurmerk gekregen.

Over dat lijstje met eisen wordt druk gespeculeerd. De kans is groot dat de OFLC sowieso is gevallen over het gebruik van morfine in het spel. De ontwikkelaar zou dan morfine moeten vervangen door een fictief goedje en daarmee zou het probleem zijn opgelost. Gezien de afkeer van bruut geweld bij de OLFC is het mogelijk dat er ook ingrijpender wijzigingen in het spel moesten worden doorgevoerd, maar op vragen daarover wilde Bethesda helaas niet reageren. Fallout 3 verschijnt dus hoe dan ook in gecensureerde vorm in Australië, maar over de exacte wijzigingen en de mogelijke impact daarvan op de gameplay, tasten we nog in het duister.