In de uitbreiding, die net als eerdere uitbreidingen 800 MS punten gaat kosten, wordt het level limiet verhoogd van twintig naar dertig. Er zullen echter heel veel ervaringspunten nodig zijn om de nieuwe limiet te bereiken. Tevens zal het spel doorgaan na het originele einde, waardoor er geen definitief einde meer zal zijn in de game.

Omdat sommige spelers op level twintig hun vaardigheden al tot op het maximum hebben gekregen, zullen de ''perks'' die je vanaf level twintig kunt vrijspelen niet meer gericht zijn op extra vaardigheden. Één van de nieuwste perks zorgt er voor dat je hond, als deze overlijd,  terug zal verschijnen als puppy.

Keuzes

De uitbreiding zal een heel nieuw gebied beslaan, gebaseerd op Andrews Airforce Base. Hier is het de bedoeling om de Brotherhood of Steel te helpen met het bouwen van een ''Tesla Cannon'', om voor eens en voor altijd af te rekenen met de Enclave. Broken Steel boorduurt voort op de keuzes die je gemaakt hebt in Fallout 3 zelf, en zal van daaruit verder gaan. De mainquest zal wat langer duren dan die van ''The Pitt'', Bethesda's vorige uitbreiding. Daarnaast zullen nieuwe sidequests de speelduur nog iets verder verlengen. De sidequests spelen zich over de hele wereld van Fallout 3 af en de uitkomst van deze missies zullen effect hebben op de ontwikkeling van de wereld.

Twee nieuwe Broken Steel afbeeldingen