Van verschillende bronnen is duidelijk geworden dat niet minder dan zes nieuwe EDI games (E-Distribution Initiative) voor de PS3 op touw staan. EDI kan worden gezien als de tegenhanger van Xbox Live Arcade. Drie games hiervan zullen worden gemaakt door Factor 5, de ontwikkelaar die momenteel bezig is met de PS3 game Lair en ook verantwoordelijk is voor games als Rogue Squadron. Welke games Factor 5 gaat ontwikkelen, is niet bekend. Eén ervan zou zomaar een remake kunnen zijn van hun oude serie Turrican.

Ontwikkelaar thatgamecompany, welke bestaat uit voormalige studenten van de universiteit van Zuid Californië, zal vanuit Sony's hoofdkwartier in Santa Monica ook drie nieuwe games voor de PS3 ontwikkelen. Thatgamecompany is onder meer verantwoordelijk voor de game flOw die binnenkort voor de PS3 is te downloaden. De originele flash-versie van de game, gemaakt door één van de oprichters van het bedrijf, is hier gratis te spelen.

Het lijkt erop dat Sony toekomst ziet in de ontwikkeling van originele arcadegames. Dit is natuurlijk geen wonder want de lage kosten en het gemak van online distributie zorgen voor lage risico's en potentieel hoge opbrengsten. En wij krijgen er hopelijk een aantal leuke en verslavende nieuwe games bij.

flOw