Nieuws
Quest 2

Facebook zet tijdelijk verkoop van Oculus Quest 2 stil

Schuim van het apparaat veroorzaakt soms huidirritatie

Geschreven door Michel Musters op
Facebook heeft tijdelijk de verkoop van de Oculus Quest 2 stilgezet, omdat het aanwezige schuim in het apparaat huidirritatie bij sommige gebruikers veroorzaakt.

"Nu meer mensen de Quest 2 beginnen te gebruiken, ontvangen we berichten waaruit blijkt dat een klein percentage van consumenten huidirritatie ervaart wanneer ze het verwijderbare schuim van de Quest 2 gebruiken", aldus Facebook.

Het bedrijf werkt aan een oplossing samen met de US Consumer Product Safety Commission (CPSC) en Health Canada. Naar schatting worden alleen al in de VS zo'n 4 miljoen exemplaren van de Quest 2 teruggeroepen en vervangen. Ook biedt Facebook gebruikers een gratis siliconen cover aan, waarmee het schuim wordt ingesloten. Dat is beschikbaar in alle landen waar de Quest 2 wordt verkocht, waaronder Nederland en België. Op de officiële website is te lezen hoe men de cover kan bestellen.

Eind vorig jaar liet Facebook al weten berichten te hebben ontvangen over huidirritatie bij gebruik van de Quest 2. In april dit jaar meldde het bedrijf dat het geen besmettingen of onverwachte materialen vond tijdens het fabriceren van de vr-bril. Nu blijkt dat Facebook alsnog actie moet ondernemen. 

Vanaf 24 augustus moeten alle Oculus Quest 2-exemplaren met de siliconen cover worden geleverd. Op 24 augustus moet ook een nieuw model van de Oculus Quest 2 lanceren, die met 128 GB opslag geleverd wordt. Daarmee wordt het huidige, standaard 64 GB-model vervangen - de prijs blijft gelijk.

Dit artikel delen:

Lees meer

Netflix werkt mogelijk aan serie rondom Dragon Age Guild Wars 2-uitbreiding End of Dragons komt in februari 2022 uit
0

Reacties op: Facebook zet tijdelijk verkoop van Oculus Quest 2 stil

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.