Facebook zet tijdelijk verkoop van Oculus Quest 2 stil

Facebook zet tijdelijk verkoop van Oculus Quest 2 stil

Facebook heeft tijdelijk de verkoop van de Oculus Quest 2 stilgezet, omdat het aanwezige schuim in het apparaat huidirritatie bij sommige gebruikers veroorzaakt.

"Nu meer mensen de Quest 2 beginnen te gebruiken, ontvangen we berichten waaruit blijkt dat een klein percentage van consumenten huidirritatie ervaart wanneer ze het verwijderbare schuim van de Quest 2 gebruiken", aldus Facebook.

Het bedrijf werkt aan een oplossing samen met de US Consumer Product Safety Commission (CPSC) en Health Canada. Naar schatting worden alleen al in de VS zo'n 4 miljoen exemplaren van de Quest 2 teruggeroepen en vervangen. Ook biedt Facebook gebruikers een gratis siliconen cover aan, waarmee het schuim wordt ingesloten. Dat is beschikbaar in alle landen waar de Quest 2 wordt verkocht, waaronder Nederland en België. Op de officiële website is te lezen hoe men de cover kan bestellen.

Eind vorig jaar liet Facebook al weten berichten te hebben ontvangen over huidirritatie bij gebruik van de Quest 2. In april dit jaar meldde het bedrijf dat het geen besmettingen of onverwachte materialen vond tijdens het fabriceren van de vr-bril. Nu blijkt dat Facebook alsnog actie moet ondernemen. 

Vanaf 24 augustus moeten alle Oculus Quest 2-exemplaren met de siliconen cover worden geleverd. Op 24 augustus moet ook een nieuw model van de Oculus Quest 2 lanceren, die met 128 GB opslag geleverd wordt. Daarmee wordt het huidige, standaard 64 GB-model vervangen - de prijs blijft gelijk.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou