Facebook introduceert Women in Gaming | Gamer.nl

Facebook introduceert Women in Gaming | Gamer.nl

Women in Gaming is een initiatief dat is gelanceerd door Facebook. Het moet vrouwen aanmoedigen om te werken in de games-industrie.

Met het project, dat hier te bekijken is, wordt via video en tekst aandacht gegeven aan de vrouwen die in de game-industrie werken. Hiermee wilt men aandacht geven aan het feit dat vrouwen ondergerepresenteerd worden in deze industrie.

Er staan inmiddels al twintig video's op de pagina waarin diverse vrouwen vertellen hoe hun werkzaamheden verlopen en hoe het is om als vrouw diverse rollen binnen de industrie te bekleden. Daarnaast heeft Facebook de handen ineengesloten met diverse organisaties, zoals de European Women in Games-conferentie en Women in Games WIGJ, om vrouwen die op evenementen spreken te ondersteunen.

Facebook-president Sheryl Sandberg vertelt: "We moeten alle talenten van de mensheid gebruiken om titels en industrieën te creëren die iedereen aanspreken. Daar gaat het Women in Gaming-programma over. We willen een globale community bouwen zodat je je verhalen, je uitdagingen, je wensen en dromen kunt delen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou