Eens in de zoveel tijd hebben we er weer één: een nieuwtje waarin een negatieve gebeurtenis in verband wordt gebracht met videogames. Deze keer zou het echter wel eens kunnen kloppen.

Ex-marinier Eric W. Hall verdween afgelopen zondag uit het huis van een familielid in Deep Creek, Florida. Volgens zijn familie heeft de man last van post-traumatische stress sinds hij terug is gekomen uit Irak drie jaar geleden. Hij was tevens erg gewond geraakt aan zijn been tijdens een bombardement waarin hij ook een goede vriend is verloren.

De familie verdenkt nu Call of Duty als oorzaak van zijn plotselinge verdwijning. Volgens de familie was Hall de laatse tijd de game aan het spelen (welk deel in de serie is niet bekend) en ze vermoeden dat de game herinneringen aan zijn tijd in Irak hebben laten terugkomen. Een familielid: "Opeens stond hij gewoon op en zei hij dat hij weg moest."

Een game als Call of Duty, vooral de meest recente, kan best de oorzaak zijn van een gebeurtenis als deze. De games worden steeds realistischer en alhoewel dat geen probleem hoeft te zijn voor mensen die oorlog nooit in het echt hebben mee hoeven te maken, zouden mensen met ervaring in dit gebied wel eens opnieuw geconfronteerd moeten worden met de verschrikkingen ervan. Dat wil niet zeggen dat deze games niet gemaakt meer moeten worden: het moet alleen duidelijker worden wat bepaalde games kunnen losmaken bij bepaalde soorten mensen.

Wij wensen de familie van Hall het beste in deze moeilijke tijden.