Fallen Frontier "maakt gebruikt van de beste ontwerpprincipes die we hebben geleerd tijdens onze jaren bij Bungie", schrijft Moonshot Games op zijn blog. De shooter biedt de speler "snelle en tactische gevechten en enorme werelden in een origineel sciencefictionuniversum". De speler krijgt toegang tot meerdere vuurwapens, granaten en andere speciale vaardigheden. De game bevat zowel een singleplayer- als een coöperatieve modus.

Het verhaal van Fallen Frontier draait om een agent van de aarde, die naar de grenswereld Alpha Centauri reist op zoek naar wraak. De gebeurtenissen in het spel ontwikkelen zich als in een "film noir-mysterie", schrijft Moonshot Games, "en de held ontdekt al snel dat in deze nieuwe wereld niets is wat het lijkt". Het is nog niet aangekondigd voor welk platform Fallen Frontier uitkomt. 

Moonshot Games

Moonshot Games is opgericht door drie voormalig medewerkers van Bungie Studios. Directeur Michel Bastion heeft vier jaar bij de Halo-ontwikkelaar gewerkt, onder andere als hoofdproducer van Halo 3. Damián Isla was zeven jaar actief bij Bungie en werkte daar als hoofdontwikkelaar van gameplay en kunstmatige intelligentie. Bij Moonshot Games werkt hij als directeur van technologie. Moonshots creatief directeur, Rob Stokes, heeft vijf jaar gewerkt als ontwerper en schrijver aan Halo 2 en Halo 3. Het vierde man in het team is ontwerper Mike McCain.