Ex-Blizzard-baas: 'ik schaam me'

Ex-Blizzard-baas: 'ik schaam me'

In een reactie op de rechtszaak van de staat Californië tegen Activision Blizzard zegt ex-baas van Blizzard, Mike Morhaime, dat hij 'zich schaamt'.

Deze week klaagde de staat Activision Blizzard aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie, op basis van twee jaar aan onderzoek. Binnen het bedrijf zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

In zijn statement zegt Morhaine dat hij de verhalen 'vreselijk' en 'moeilijk om te lezen' vindt. 

"Intimidatie en discriminatie bestaan. Het komt vaak voor in onze industrie. Het is de verantwoordelijkheid van het leiderschap om alle werknemers zich veilig, gesteund en gelijk te laten voelen, ongeacht geslacht of achtergrond. Het is de verantwoordelijkheid van het leiderschap om giftigheid en intimidatie in elke vorm uit te roeien, op alle niveaus van het bedrijf. 

Aan alle Blizzard-vrouwen die deze dingen hebben meegemaakt, het spijt me zeer dat ik jullie gefaald heb."

Mike Morhaine richtte Blizzard in 1991 op, toe de studio nog Silicon & Synapse heette. In 2018 vertrok hij bij het bedrijf.

Ook andere ontwikkelaars bij Activision en Blizzard uitten zich over de misstanden. Zo liet World of Warcraft-senior game designer Jeremy Feasel weten dat een groot deel van het ontwikkelteam vrijdag uit solidariteit niet heeft gewerkt. Narrative designer Steve Danuser voegt daaraan toe dat het ontwikkelteam van World of Warcraft 'door een mix van woede en pijn' gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hoewel zo’n reactie natuurlijk goed is, zou ik zeggen onderneem ook daadwerkelijk actie. Ontsla de schuldigen en maak schoon schip

0
test

@Ziminar True, maar hij is zelf dus al een paar jaar weg.

0
test

@WvA dat zeg niets ... intimidatie en discriminatie op de werkvloer is niet van de laatste paar jaren Ik als man weet hier alles van ben ook al ruim 20 jaar bezig om erkenning er voor te krijgen , maar dat is moeilijker dan je denkt , omdat je meer deuren dicht gooit dan open maakt , zelf heb ik al zwart op wit staan dat ik al 3 keer en burn out heb gehad en al bekent is dat ik al ruim 6 a7 jaar met een trauma loopt door mijn werkgever .

0

@redactie Wat zijn trouwens de voorwaarden wanneer een bericht als spam wordt gezien? Soms schrijf ik een lange reactie die ik vervolgens niet kan plaatsen. Het zou wel handig zijn om te weten waaraan het wel of niet moet voldoen. Sorry als het ergens op de website staat alleen ik kon het niet vinden.

0

@004 De 10 huisregels zijn gewoon op de site te vinden onder het redactiestatuut. Dus wellicht dat zij denken dat jij een van deze regels, al dan niet onbewust, hebt overtreden. Ik zou mij voor kunnen stellen dat je bijvoorbeeld een reactie had die te lang was, dat het niet meer zo plezierig lezen is, dus dat de Mods wilden dat je hem in ging korten.

0

Aanbevolen voor jou