Evil Twin begint op de verjaardag van de 10 jaar oude Cyprien. De vriendjes van Cyprien hebben een feest georganiseerd voor de jarige chucky look-a-like, hij verliest namelijk zijn ouders precies op zijn verjaardag. Het feest was meer een begravenis en vlak voor het slapen gaan neemt de jongen ook z'n teddybeer "Lenny" nog even verbaal onder vuur. Dit had hij echter nooit moeten doen.. de teddy stuurt de jongen namelijk naar een andere dimensie.

Een aantal weken geleden viel er bij mij nieuw spel op de deurmat om te previewen wat Evil Twin heette, ik had er nog nooit van gehoord, maar na wat kort research werk kwam ik erachter dat de game best te pruimen moest zijn. Helaas bleek na de installatie het één en ander mis te gaan en, zo lees ik nu, zou er een analoge joystick nodig zijn om te spelen.

Evil Twin is een 3d action/adventure game die zich afspeelt op 8 eilanden die geregeerd worden door alter ego's van Cyprien's "vrienden". De game zelf heeft een behoorlijk creapy sfeertje en is dan ook zeker, ondanks het ontbreken van bloed, niet bedoeld voor de jongere gamers onder ons.

Vandaag werd de try-out van het spel het internet op gesleurd. Zoals al eerder gezegd kan de demo, die een zeer zware 150 MB weegt, alleen gespeeld worden met een analoge joystick.

Om de demo te downloaden is er de volgende link aanwezig.