Als er één game is geweest die veel voor het online gamen heeft gedaan dan is het Everquest wel geweest. Met een volledige fantasiewereld die door maar liefst 360.000 actieve leden wordt bezocht is dit de grootste online gamewereld ooit gemaakt. Dankzij de ca. 89.000 spelers die gelijktijdig online zijn hoef je je ook nooit zorgen te maken dat je niemand tegen mocht komen in de wereld van EQ.

Een tweejarig bestaan is natuurlijk reden genoeg om een feestje te vieren en dat hebben ze gedaan met een speciale sectie op The Station waar ze een duik nemen in de historie van deze game.

Zo is er de eerste client te downloaden, kan je orgineel conceptart vinden, de orginele FAQs lezen en de eerste screenshots bekijken. Zeker de moeite waard om je browser eens voor te starten en een kijkje te nemen.March 16, 2001 marks the second anniversary of EverQuest. It's been a great two years and the game has come a long way since its early days! Not only have we seen the popularity of the game continue to soar, but we've also seen two expansions that added completely new continents… continents that are filled with new creatures, new quests, and new challenges.Zelf ben ik redelijk actief met Anarchy Online (daar hoor je nog meer over) en kom tot de conclusie dat Everquest een aantal standaarden zo goed heeft doorgedrukt dat 99% van de overige online games er ook gebruik van maakt.

Ik ben dan ook heel nieuwsgierig wat Verant gaat neerzetten met StarWars Galaxies.