Gianturco bood hiervoor vandaag via een forumpost zijn verontschuldigingen aan en liet eerder via Twitter het volgende weten. "Zojuist geland. Stap een: veelvuldig verontschuldigen. Stap twee: aftreden. Stap drie: al mijn ISK (in-game geld) sturen naar het slachtoffer. Volledig mijn schuld en onacceptabel." In de forumpost legt hij in meer detail uit waarvoor hij zijn excuses aanbiedt.

"Ik schaam me heel erg voor mijn gedrag. (...) Ik ging ver, ver, heel ver over de schreef op donderdagavond toen ik (deze persoon) bespotte tijdens een real-life evenement", aldus Gianturco. Hij zegt vervolgens dat hij als persoon helemaal niet zo is als het personage dat hij speelt in Eve. "Ik ben eigenlijk helemaal geen sociopaat of sadist. Ik wil zeker niet dat mensen zichzelf om het leven brengen om een online ruimtegame."

Belediging

De aanleiding voor zijn uitspraken was dat verschillende guilds in het spel vertelden over hun in-game prestaties. De GoonSwarm Alliance, waar Gianturco deel van uitmaakt, liet via Powerpoint-dia's zien hoe spelers zoal reageerden op hun speelgedrag. Gianturco noemde als belangrijke mijlpaal het afsluiten van de ijsmijnen in een bepaald gedeelte van de game.

Dit leverde een reactie op van het slachtoffer, die in een gesprek met Gianturco vertelde dat hij lijdt aan een depressie sinds zijn vrouw hem verliet, en dat hij aan zelfmoord denkt. Het mijnen binnen Eve Online zou hem tot rust brengen. Gianturco onthulde deze conversatie tijdens Eve FanFest en maakte de speler belachelijk. Ook noemde hij hem later bij naam, met de volgende boodschap: "Trouwens, als je ervoor wil zorgen dat deze gast zelfmoord pleegt, dit is zijn naam."