Sony heeft deze week haar interne ontwikkelteams ingelicht over de Europese release van de Playstation Portable. Sony zou ze verteld hebben dat de Europese release nog minstens "een aantal maanden van ons verwijderd is", zo wisten bronnen dicht bij Sony aan de website GamesIndustry.biz mede te delen. Men verwacht dat we de handheld op zijn vroegst pas in juni van dit jaar kunnen verwachten.

Veel Europese gamers zullen niet blij zijn met het uitstel van de PSP, zeker omdat we hier opnieuw als laatste aan de beurt zijn. Ook third party ontwikkelaars en uitgevers zullen hun planning bij moeten stellen. Een groot deel van de Europese launch line-up schijnt inmiddels echter al voltooid te zijn.

Sony geeft hiermee Nintendo een behoorlijke voorsprong in Europa, daar de Nintendo DS gisteren op de markt is gekomen. In de Verenige Staten heeft de handheld van Nintendo ook een flinke voorsprong gekregen, want de PSP zal daar op 24 maart verschijnen, terwijl de DS vorig jaar november al te koop was.