Op FGN is nogal slecht nieuws te lezen voor de Nintendo fans. Volgens een interview in het Britse handelsmagazine 'MCV' bestaat er een kans dat de GameCube pas in September 2002 gelanceerd gaat worden in Europa. Het interview is met één van de grootste uitgevers van de gamesindustrie, welke precies is niet bekend.

Deze uitgever vertelde dat Europa niet belangrijk bevonden wordt bij de hoge heren van Nintendo. Alle aandacht wordt gericht op de VS en Japan. Er zijn dan ook nog steeds geen vaste releasedata, prijzen en launchgames bekend bijvoorbeeld. Dat mocht nu toch wel eens tijd worden.

Toch durf ik mijn vraagtekens bij dit nieuwtje te zetten, aangezien er toch een aardig grote markt in Europa is, die ze hiermee compleet zouden kunnen verliezen aan de PS2 en Xbox. Daarnaast is dit ook nog niet eerder in de moderne console geschiedenis voor gekomen dat er zoveel tijd tussen zit. Mocht het toch waar zijn dan zal het aantal winkels met GameCube imports in ieder geval een stuk hoger worden...

Onze dank gaat uit naar DarkFire, die dit nieuwtje in onze virtuele brievenbus deponeerde.