Europees kampioenschap Mortal Kombat gewonnen door Engelsman | Gamer.nl

Europees kampioenschap Mortal Kombat gewonnen door Engelsman | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In Birmingham namen tien deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar op. De Engelse deelnemer, Neal, won eerder op de dag al het nationale kampioenschap. De overige deelnemers waren eerder ook al als winnaars uit de strijd gekomen in hun respectievelijke landelijke kampioenschap. Neal won naast de reis naar Chicago ook de verzamelaarseditie van het spel en werd voor zijn landelijke titel beloond met een Mortal Kombat-arcadekast.

Kritiek

Een aantal deelnemers uitte tijdens het kampioenschap kritiek op de organisatie, met name over het feit dat er sprake was van input lag. Omdat er een groot projectorscherm werd gebruikt om op te spelen, zou er een flinke vertraging hebben gezeten tu en het moment dat zij een knop indrukten en het moment dat de bijbehorende actie ook daadwerkelijk op het scherm getoond werd. Ook was de voor het toernooi gebruikte versie niet gelijk aan de demo waarmee het merendeel van de deelnemers heeft kunnen oefenen. De Belgische deelnemer kreeg pas op het toernooi te horen dat hij niet met Johnny Cage mocht spelen, en trok zich om die reden terug. Hoe het de Nederlandse deelnemer vergaan is zie je later deze week in de videoreportage op Gamer.nl.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou