Europa kampt met tekort aan Xbox-controllers

Europa kampt met tekort aan Xbox-controllers

Er is in fysieke en digitale winkels in Europa een tekort aan Xbox-controllers waarneembaar.

De afgelopen dagen kwamen er diverse berichten naar buiten dat draadloze Xbox-controllers bij retailers in Europa uitverkocht zijn. Het tekort wordt onder andere gemeld in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, zo blijkt uit een topic op gameforum ResetEra. Zover bekend zijn draadloze Xbox-controllers in de Verenigde Staten wel relatief goed verkrijgbaar.

Xbox heeft inmiddels aan VGC toegegeven dat er inderdaad een tekort heerst op draadloze Xbox-controllers "vanwege leveringsonderbrekingen". Een preciezere reden wordt niet gegeven. "We werken zo snel mogelijk samen met onze fabrikanten en winkeliers om dit te verbeteren."

Tekorten aan hardware zijn een veelvoorkomend probleem de laatste paar jaren. Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X zijn sinds release eind 2020 lastig verkrijgbaar. Ook de nieuwste grafische kaarten zijn regelmatig slecht leverbaar. Dit is te wijten aan een tekort aan halfgeleiders die nodig zijn om de chips benodigd voor de consoles en kaarten te maken. Een tekort aan specifieke accessoires is echter niet zo vaak voorgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waar hebben we geen tekort aan tegenwoordig? Stikstof misschien!

0

@tmvde Kritiek.

0
test

@tmvde mensen en gezeik.

0
test

Heb nog wel een paar nieuwe controllers liggen. Kopen? 250 euro per stuk!

0
test

@geeMc :P

0

Aanbevolen voor jou