Het downloadbare pakket wordt online verkocht onder de naam EA Sports Uefa Euro 2012 en bevat alle 53 landenteams die gelieerd zijn aan de Uefa en alle acht officiële stadions van het aankomende Europees kampioenschap voetbal. Deze stadions staan helemaal in het teken van het EK en zijn uitgerust met confettikanonnen, slingers, vlaggen en vuurwerk.

Behalve een toernooimodus waarin het EK nagespeeld kan worden, heeft het pakket ook een modus genaamd Zegetocht. In Zegetocht kunnen spelers hun eigen teams samenstellen en versterken met spelers van verslagen teams. Naarmate spelers verderkomen, moeten ze tegen steeds betere Europese landen spelen. Spelers uit Virtuele Prof-modus van Fifa 12 kunnen ook meespelen in Zegetocht.

De uitbreiding biedt ook Football Club-uitdagingen die live toegevoegd worden naarmate het toernooi vordert. Hierdoor is het mogelijk om spelsituaties en wedstrijden die op het EK van 2012 plaatsvinden, direct na te spelen. Uefa Euro 2012 is vanaf 24 april beschikbaar; de prijs ligt rond de 20 euro op PS3, bedraagt 1800 Microsoft-punten op Xbox 360 en 2500 Fifa-punten op PC.