Escape Dead Island voor last-gen en pc aangekondigd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game is gebaseerd op de Dead Island-spellen, maar moet "een survival-mysteriegame worden met een fris perspectief". De game speelt zich tu en de Dead Island-games af en moet het ontstaan van het zombievirus onthullen. Hoofdpersonage Cliff Calo probeert dit te achterhalen op de in quarantine gestelde eilanden van Narapela. 

Spelers kunnen het nieuwe eiland vrij verkennen en rondsluipen om zombies te ontwijken. Zombies kunnen de speler namelijk horen en ruiken. De visuele stijl van de game is geïnspireerd door strips. De game moet ergens later dit jaar verschijnen. Tijdens E3 afgelopen maand onthulde Deep Silver Dead Island 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou