In het teken van het 25 jarig bestaan van Pac-Man, het succesvolle gele happertje, brengt Namco eind dit jaar een nieuw deel in de Pac-Man World reeks uit en wel Pac-Man World 3. Het spel zal verschijnen op PS2, Xbox, Gamecube, PSP en PC.

De grote vijand van Pac-Man in dit nieuwe deel is een gemeen genie die de prachtige naam Erwin draagt. Erwin heeft een machine gemaakt waarmee hij in de wereld van de spoken kan komen, maar door een klein foutje komen de spookjes terecht in de echte wereld. De enige die de boel nog kan redden is Pac-Man, wie Erwin's gemene plot moet ontrafelen en de wereld moet zien te redden. Met behulp van een aantal oude bekenden zal Pac-Man ervoor zorgen dat Erwin voorgoed uit de weg wordt geruimd.

Pac-Man World 3 wordt opnieuw een platformgame waarin bekende elementen van de klassieke Pac-Man titels hun opwachting maken, zoals fruit, bolletjes en speciale bolletjes waarmee je tijdelijk spookjes kunt happen. Naast Pac-Man mag je ook spelen als Pinky en Clyde, wie elk de hun eigen speciale moves hebben. Helaas is het niet mogelijk om als Erwin te spelen.