Perry, die met het door hem opgerichte Shiny Entertainment de eerste twee Earthworm Jim-games heeft gemaakt, is nu druk met zijn game-streaming-bedrijf Gaikai dat onlangs werd gekocht door Sony. Het grootste probleem met het maken van een nieuwe Earthworm Jim is volgens Perry dat hijzelf en de andere Earthworm Jim-ontwikkelaars nu druk zijn met andere zaken.

"Het is gewoon een groep mannen die allemaal hun eigen ding hebben. Iedereen heeft zijn eigen bedrijf. Dus om ze te laten stoppen met wat ze doen en ze aan een game laten werken is erg moeilijk, maar het is iets dat ze allemaal willen doen.  We hebben ons eigen discussiegroepje op Facebook. We hebben deze discussies gehad: gaat dit gebeuren? Wanneer kunnen we het doen? Wat zou logisch zijn?" 

"We denken dat Kickstarter leuk zou zijn geweest gewoon om te zien hoeveel geld we uit een Kickstarter zouden kunnen halen, omdat we veel moeite zouden steken in de (promotie)video, bijvoorbeeld. Het is gewoon een van die dingen waarvoor niemand nu de tijd heeft. Ik weet zeker dat het gaat gebeuren, maar ik weet nog niet precies wanneer."