Gears of War van Epic Games was één van de games die bij de aankondiging van de Xbox 360 uit de doeken werd gedaan. Het spel zal worden uitgegeven voor Microsoft Game Studios, maar vooralsnog was er enige onduidelijkheid over het platform waarop het spel zou gaan verschijnen. Dat het op de Xbox 360 zou komen stond buiten kijf, maar over de PC versie was nog onduidelijkheid.

Diverse bronnen bevestigden namelijk dat het een Xbox 360 'exclusive' zou worden. J Allard van Microsoft wist echter opnieuw te bevestigen wat het woord 'exclusive' in het woordenboek van Microsoft betekent, want hij bevestigt dat het spel zondermeer op Xbox en PC zal verschijnen. Of er sprake is van een gelijktijdige release, of dat de PC release een tijd later plaatsvindt zoals bij de PC versie van Halo, is nog niet bekend:Eurogamer: You did exactly that with Halo, though, and that's the point. You yanked it off PC and made it an Xbox exclusive.

J Allard: No, no. We published Halo on both PC and Mac.

Eurogamer: Yes, but that was about two years later! J Allard: We didn't talk about sequencing. Gears Of War will be on both platforms, but it might be on one before the other. That's a little bit more of a game time decision.

J Allard zegt verder dat Microsoft de gamers laat beslissen op welk platform een spel zal verschijnen, omdat veel PC bezitters ook Xbox bezitters zijn en sommige spellen liever op het ene dan wel het andere platform willen spelen. Dit is ook de reden dat men niet heeft aangedrongen op exclusiviteit van spellen als Quake 4 en Call of Duty 2. Maar kunnen we hier ook uit afleiden dat Halo 2 op een zeker moment in de toekomst, zijn weg naar de PC zal banen?