Nieuws
Fortnite

Epic haalt met Fortnite meer dan 100 miljoen dollar op voor Oekraïne

Met nog vier dagen te gaan

Geschreven door Michel Musters op
Epic Games en Microsoft hebben via Fortnite inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Dat werd gisteravond via Twitter bekendgemaakt. De ontwikkelaar/uitgever doneert alle inkomsten die binnenkomen via in-game verkopen in Fortnite aan goede doelen die helpen in Oekraïne. Hieronder vallen onder andere aangeschafte V-Bucks, Battle Passes en cosmetische items. Ook alles dat Microsoft via de Xbox-versie van Fortnite verdient gaat daar naartoe. 

De actie begon op 20 maart - de dag dat het nieuwe seizoen van Fortnite begon en veel mensen dus een nieuwe battle pass kochten - tot 3 april. Mensen kunnen dus nog vier dagen lang aankopen doen in Fortnite om zo Oekraïne te steunen.

Gisteren werd de Zero Build-modus voor Fortnite onthuld. In Zero Build kunnen spelers - in tegenstelling tot de reguliere game - geen constructies bouwen, waardoor de focus puur op schieten, items en het rondbewegen op de map ligt. Alle spelers hebben daarbij een Overshield die zich automatisch oplaadt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Makers Loop Hero delen zelf torrentlink naar de game Raytracing wordt aan Xbox Series-versie Minecraft toegevoegd
3

Reacties op: Epic haalt met Fortnite meer dan 100 miljoen dollar op voor Oekraïne

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DarkraverX

  • 30 maart 2022 11:36
  Al die goede doelen liggen allemaal dubbel, van al dat geld wat opgehaald wordt is een kleine fractie wat uiteindelijk naar de ellende daadwerkelijk gaat.

  Het is en blijft een geweldig verdienmodel die goede doelen en hun stichtingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 30 maart 2022 16:03
  @DarkraverX Bij ons valt het wel mee. We krijgen orders binnen van 20.000 euro per vracht. Wat direct getransporteerd wordt naar de grensgebieden.

  Maar het is waar dat er veel in eigen zak gestoken wordt, of dat er via via er geld weggesluisd wordt. Deze gasten moeten zich sowieso diep schamen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 31 maart 2022 01:21
  @XtraLinkUK

  Ik ben 2 weken geleden er geweest om een 2 dames die een asiel hadden in Kiev te helpen haar beestjes naar NL te krijgen omdat Polen (toen) vol zat.

  NH Nieuws heeft er zelfs een artikel over geschreven en filmpje van gemaakt, ik werd wel genoemd op feestboek maar niet door de stichting zelf toen NH nieuws er een artikel over schreef en filmpje van maakte, nee die klote stichting had het alleen maar over vrijwilligers van hun stichting terwijl er maar 1 domme muts bij was van die stichting en geen ervaren chauffeur zelf hadden, terwijl ik dat weekend maar 1.5 uur slaap had gehad en alle honden naar NL hebt gehaald, ik hoef geen lof maar ze hadden op zijn minst mijn naam en bedrijf kunnen noemen.
  Ga binnenkort terug maar dit keer vanuit mijn eigen zaak en niet meer voor een stichting, die kunnen van mij de t….g genieten.

  Dat die mensen hulp nodig hebben ben ik het mee eens echter ja die stichtingen liggen dubbel van de centen die ze binnen halen.

  Zelfde als die BN`rs die de mooie man spelen met het geld wat gedoneerd wordt door het normale klootjesvolk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.