"Ik denk dat Google nog een lange weg te gaan heeft. Het baart me zorgen dat iedere telefoonexploitant een andere gebruikersinterface over het Android-besturingssysteem heenzet. We weten nog niet of Google maatregelen gaat treffen om dit in te perken of dat het deze trend uit de hand laat lopen", aldus Rein.

"Kun je je voorstellen dat Verizon de standaard zoekmachine van Google zelf heeft vervangen door Bing van Microsoft? Daar zal Google vast niet blij mee geweest zijn en hopelijk schudt dat ze een beetje wakker. Ik zie Apple iets dergelijks niet snel toestaan."

Windows Phone 7

Rein ziet tot slot in Microsoft een geduchte concurrent voor Apple binnen de mobiele gamesindustrie. "Microsoft zou de markt wel eens flink kunnen omgooien. Zij doen iets heel unieks door een sterke first-party line-up voor hun besturingssysteem Windows Phone 7 op te zetten en te investeren in exclusieve games met een hoge kwaliteit. [...] Het enige wat ze nog niet hebben is native app support, waardoor we nog niet kunnen ontwikkelen voor hun platform. Maar bij zowel Apple als Google ontbrak dit ook bij de lancering en zij losten het beide later op."