Epic Games lanceert zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale | Gamer.nl

Epic Games lanceert zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale | Gamer.nl

Epic Games heeft het zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale gelanceerd. Met de start zijn nieuwe features inbegrepen die de ontwikkelaar in de nieuwe patch notes bespreekt, zo meldt Epic op href="https://twitter.com/FortniteGame/status/1045221527053127680" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitter</a>.

In een uitgebrachte trailer met de naam 'Darkne Rises' wordt volgens Epic een nieuwe vijand geïntroduceerd. In de betreffende trailer is te zien hoe de paarse kubus, waar voorheen nog hints van werden gegeven voor het zesde seizoen, een huis uit de grond trekt en de lucht in stuurt.

Na een korte periode zij de servers inmiddels weer online. Dit artikel wordt bijgewerkt met de nieuwste ontdekkingen.

In de 6.0.0 patch notes wordt uitleg gegeven over nieuwe features in zowel de Battle Royale-modus als de Save the World-modus. Zo wordt er een nieuwe Battle Pa voor Battle Royale aangekondigd met 100 nieuwe uitdagingen en beloningen. Deze nieuwe Battle Pa kan verkregen worden voor 950 V-Bucks.

Met het aanschaffen van een Battle Pa krijgt de speler direct toegang tot twee nieuwe skins; Calamity en DJ Yonder.

Fortnite

Daarnaast worden ook huisdieren geïntroduceerd als nieuwe feature die de speler met zich meedraagt tijdens het spelen. Deze pa ieve dieren reageren afhankelijk van de situatie waarin de speler zich op dat moment in begeeft. De speler heeft de keuze uit drie dieren; een hond (Bonesy), draak (Scales) en een kameleon (Camo).

Fortnite

Ook wordt er een nieuw verbruiksitem toegevoegd aan de game; Shadow Stones. Deze Shadow Stones kunnen gevonden worden in besmette gebieden op de map. Bij het gebruik van een Shadow Stone verandert de speler tijdelijk in een 'Shadow Form'. Terwijl de speler zich in Shadow Form begeeft is de speler onzichtbaar voor anderen, maar alleen als de speler stilstaat. Als de speler beweegt laat hij/zij een spoor achter wat voor andere spelers te zien is. In Shadow Form kan de speler sneller rennen, hoger springen en krijgt hij/zij geen schade door het vallen van grote hoogtes.

Daarnaast krijgt de speler, terwijl die zich in Shadow Form begeeft, een nieuwe vaardigheid; Phase. Met Phase wordt de speler geworpen in de richting waar de speler op dat moment naartoe richt. Ook kunnen speler met Phase zich door muren verplaatsen. Het effect van de Shadow Stones duurt 45 seconden.

Fortnite

Tevens zijn er een aantal gebieden in de map van Fortnite aangepast, dat nu een duister thema uitstraalt. Zo zijn er nu onder andere zwevende eilanden toegevoegd aan de map.

Eerder werd cro play geïntroduceerd op Fortnite voor de PlayStation 4. Voorheen was Sony sceptisch over het toepa en van cro play op de PS4, maar heeft het uiteindelijk toch toegelaten.

Fortnite is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch, iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou