Nieuws
Fortnite

Epic Games lanceert zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale

Nieuw dit seizoen: huisdieren

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Epic Games heeft het zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale gelanceerd. Met de start zijn nieuwe features inbegrepen die de ontwikkelaar in de nieuwe patch notes bespreekt, zo meldt Epic op Twitter.

In een uitgebrachte trailer met de naam 'Darkness Rises' wordt volgens Epic een nieuwe vijand geïntroduceerd. In de betreffende trailer is te zien hoe de paarse kubus, waar voorheen nog hints van werden gegeven voor het zesde seizoen, een huis uit de grond trekt en de lucht in stuurt.

Na een korte periode zij de servers inmiddels weer online. Dit artikel wordt bijgewerkt met de nieuwste ontdekkingen.

In de 6.0.0 patch notes wordt uitleg gegeven over nieuwe features in zowel de Battle Royale-modus als de Save the World-modus. Zo wordt er een nieuwe Battle Pass voor Battle Royale aangekondigd met 100 nieuwe uitdagingen en beloningen. Deze nieuwe Battle Pass kan verkregen worden voor 950 V-Bucks.

Met het aanschaffen van een Battle Pass krijgt de speler direct toegang tot twee nieuwe skins; Calamity en DJ Yonder.

Fortnite

Daarnaast worden ook huisdieren geïntroduceerd als nieuwe feature die de speler met zich meedraagt tijdens het spelen. Deze passieve dieren reageren afhankelijk van de situatie waarin de speler zich op dat moment in begeeft. De speler heeft de keuze uit drie dieren; een hond (Bonesy), draak (Scales) en een kameleon (Camo).

Fortnite

Ook wordt er een nieuw verbruiksitem toegevoegd aan de game; Shadow Stones. Deze Shadow Stones kunnen gevonden worden in besmette gebieden op de map. Bij het gebruik van een Shadow Stone verandert de speler tijdelijk in een 'Shadow Form'. Terwijl de speler zich in Shadow Form begeeft is de speler onzichtbaar voor anderen, maar alleen als de speler stilstaat. Als de speler beweegt laat hij/zij een spoor achter wat voor andere spelers te zien is. In Shadow Form kan de speler sneller rennen, hoger springen en krijgt hij/zij geen schade door het vallen van grote hoogtes.

Daarnaast krijgt de speler, terwijl die zich in Shadow Form begeeft, een nieuwe vaardigheid; Phase. Met Phase wordt de speler geworpen in de richting waar de speler op dat moment naartoe richt. Ook kunnen speler met Phase zich door muren verplaatsen. Het effect van de Shadow Stones duurt 45 seconden.

Fortnite

Tevens zijn er een aantal gebieden in de map van Fortnite aangepast, dat nu een duister thema uitstraalt. Zo zijn er nu onder andere zwevende eilanden toegevoegd aan de map.

Eerder werd crossplay geïntroduceerd op Fortnite voor de PlayStation 4. Voorheen was Sony sceptisch over het toepassen van crossplay op de PS4, maar heeft het uiteindelijk toch toegelaten.

Fortnite is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch, iOS en Android.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gezichten van Feyenoord in Fifa 19 Red Dead Redemption 2 heeft 105 GB opslagruimte nodig op PS4 Pro
1

Reacties op: Epic Games lanceert zesde seizoen van Fortnite: Battle Royale

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Quorumz

    • 27 september 2018 17:37
    als het nu ook nog op de xbox zou werken :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.