Nieuws
ROG Fortnite Community Dag

Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen

Hooggerechtshof grijpt in

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Het wordt moeilijker voor aanklagers om een claim in te dienen tegen Epic Games. De ontwikkelaar van Fortnite had vijf rechtszaken lopen om dansjes in het spel.

De populaire battle royale-modus van Fortnite is bekend om de vele verschillende emotes die spelers kunnen uitbeelden in het spel. Op die manier drukken gamers zich uit op vier verschillende niveau's van zeldzaamheid, waaronder expressieve houdingen, gebaren en dansen.

Epic Games is recentelijk aangeklaagd door vijf mensen om de emotes in Fortnite. Fresh Prince of Bel-Air-acteur Alfonso Ribeiro, 'Backpack Kid' Russel Horning, de rappers '2 Milly' en 'BlocBoyJB' en de naamloze 'Orange Shirt Kid' beweren allemaal dat Epic Games zonder toestemming dansen gebruikt in het spel die zij hebben uitgevonden.

Het advocatenbureau Pierce Bainbridge, die de vijf aanklagers representeert in de rechtzaken tegen Epic Games, heeft nu gemeld dat de klachten voorlopig worden ingetrokken. De oorzaak hiervan is een verandering die is doorgevoerd door het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, waardoor aanklagers eerst een aanvraag moeten doen bij het Amerikaans Auteursrechtenbureau voordat zij een claim kunnen eisen.

Volgens het Amerikaanse auteursrecht kunnen choreografische optredens beschermd worden, maar individuele dansen niet. Nu mensen eerst een aanvraag moeten doen bij het Amerikaans Auteursrechtenbureau, wordt het dus moeilijker om een aanklacht in te dienen tegen Epic Games om de emotes in Fortnite. De dansjes in het spel zijn wellicht overgenomen van andere mensen, maar omdat de bewegingen slechts een paar seconden lang zijn kunnen deze geen intellectueel eigendom zijn van iemand.

Advocatenbureau Pierce Bainbridge zegt dat het de vijf aanklachten nu opnieuw gaat evalueren. Het Amerikaans Auteursrechtenbureau heeft nog geen officiële uitspraak gedaan over het gebruik van de dansen in Fortnite.

Fortnite is te spelen op Android, iOS, pc, PS4, Switch en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Judgment: Japan-simulator met detectives - Gameplay Update Crackdown 2 nu gratis beschikbaar op Xbox One
3

Reacties op: Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 11 maart 2019 11:35
  En tot 21 maart is op de epicstore Slime rancher gratis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rexus

  • 11 maart 2019 14:10
  Ander Nieuws!

  Afgelopen weekend was ook de Alpha van Satisfactory in de Epic Store, zeker een interessante game om in de gaten te houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 11 maart 2019 12:18
  Best een misleidende titel: "Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen"

  Direct gevolgd door: "Het wordt moeilijker voor aanklagers om een claim in te dienen tegen Epic Games."

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.