'Epic Games had geen ideeën meer voor Gears of War'

'Epic Games had geen ideeën meer voor Gears of War'

Voordat Gears of War aan Microsoft werd verkocht, wist Epic Games niet wat het met de serie wilde.

Dat vertelt Cliff Bleszinski in gesprek met IGN. Bleszinski was twintig jaar werkzaam bij Epic Games en werkte als lead designer aan de oorspronkelijk Gears of War-games. Hij vertrok in 2012. "Ik denk eerlijk gezegd dat toen Lee Perry, Rod Ferguson en ik vertrokken dat Epic Games niet meer echt wist wat ze met de reeks wilden", vertelt hij.

In 2014 werd Gears of War verkocht aan Microsoft. "Ze hadden al lang geen game meer uitgebracht. De Unreal Engine deed het erg goed, maar ze groeiden en hadden het geld waarschijnlijk nodig, ook al wisten ze niet wat ze met de toekomst van de reeks wilden."

Na de overname kwam de ontwikkeling van Gears of War in de handen van The Coalition. De Canadese studio bracht sindsdien Gears of War Ultimate Edition, Gears of War 4 en Gears 5 uit. Ook kwam er met Gears Tactics een tactische spin-off van het spel. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vreemd want deel 3 was echt geweldig. Dat was als ik me niet vergis hun laatste deel. 4 en 5 zijn ook erg tof om te spelen maar 3 blijft mijn favoriet.

0
test

@Riyakuya 3 was de mooiste in de originele trilogie, maar deel 2 was de beste. Maar deel 1 toen ik die voor het eerste speelde dacht ik dit is echt next gen helaas dat gevoel nooit meer zo gehad als toen met gears op 360

0
test

@hulstpower klopt, deel 1 had wel iets magisch destijds. Ik denk echter dat dat was omdat het de eerste echte next gen titel was. Ze hebben toen direct veel uit de hardware geperst waardoor erna niet heel veel ruimte voor verbetering overbleef. Hoewel 3 toch op veel vlakken wel een stuk beter oogt.

0
test

Ik wacht al een tijdje op deel 6 in de serie

0

Aanbevolen voor jou