Nieuws

Epic gaat optreden tegen signalering tijdens Fortnite-toernooien

Ninja reageert

Geschreven door Cody van den Bogert op
Epic Games heeft aangekondigd dat er strenger opgetreden gaat worden tegen 'valsspelers' in competitieve toernooien.

Het gaat hier in het specifiek om het waarschuwen van tegenstanders. Deelnemers willen elkaar nog wel eens waarschuwen voor gevaren door signalen aan elkaar af te geven. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van emotes, pickaxe-gebaren of speciale sprongen. Op deze manier weten andere spelers waar het gevaar zich schuil houdt.

In een blog post heeft Epic aangegeven dat ze actie willen ondernemen tegen dit soort in-game communicatie. Spelers die toch worden betrapt op dit soort praktijken, ontvangen een collusionpenalty.Epic Games zegt dat ze de competitieve tak van Fortnite erg serieus nemen en herinnert spelers eraan dat verdacht gedrag gerapporteerd kan worden. Bovendien kan het play support team van Epic altijd worden benaderd voor dergelijke kwesties.

De wereldberoemde streamer Ninja heeft op de aankondiging van Epic Games gereageerd. De blauwharige kindervriend geeft aan dat hij het eens is met de sancties die Epic Games deze valsspeler wil opleggen. Ninja geeft echter ook aan dat deze vorm van valsspelen lastig te beoordelen is. Springen is immers ook een effectieve manier om kogels van sluipschutters te ontwijken.

Epic geeft in hun verklaring echter ook aan dat ze goed letten op het verschil tussen simpelweg springen en waarschuwen. Vanzelfsprekend worden spelers niet bestraft voor praktisch springgedrag.

Ninja ontving vorige week overigens als eerste Fortnite-streamer zijn eigen skin. Epic Games introduceert met de Ninja-skin een compleet nieuwe skin-lijn, genaamd de Icon Series. Deze lijn bestaat uit samenwerkingen met verschillende bekendheden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Alle Half-Life-games zijn tijdelijk gratis speelbaar Speel als Goose en Shaggy met Dragon Ball Z: Kakarot-mods
4

Reacties op: Epic gaat optreden tegen signalering tijdens Fortnite-toernooien

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Linksquest

  • 22 januari 2020 11:16
  Ben benieuwd wanneer deze Hype voorbij is en Epic eindelijk Unreal Tournament weer uit de koelkast haalt. Snap nog steeds niet dat ze een titel waar veel mensen op zaten te wachten opeens opzij schoof om dat team ook op Fortnite te zetten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 22 januari 2020 16:24
  @Linksquest UT was in ontwikkeling en werd niet genoeg gespeeld. Dat is juist de reden dat arenashooters niet meer worden gemaakt, er is simpelweg geen markt meer voor.

  Hetzelfde gold bv voor Cliffy B's game, LawBreakers. Het was in alle opzichten een hele solide game voor liefhebbers van arenashooters maar de community daarvan stond binnen enkele weken al op imploderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 22 januari 2020 16:23
  Spelers die toch worden betrapt op dit soort praktijken, ontvangen een collusionpenalty.

  Wordt Donald Trump ingevlogen om die penalty dan uit te delen? :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ebiker

  • 27 januari 2020 14:53
  Dat hele springen moeten ze wst aan doen. Hele volksstammen gaan als dprinkhanen tekeer als er op ze geschoten wordt. Epic moet iets als vermoeidheid inbouwen, elke opeenvolgende sprong minder hoog met een recovery time van 10 seconden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.