Epic gaat optreden tegen signalering tijdens Fortnite-toernooien

Epic gaat optreden tegen signalering tijdens Fortnite-toernooien

Epic Games heeft aangekondigd dat er strenger opgetreden gaat worden tegen 'valsspelers' in competitieve toernooien.

Het gaat hier in het specifiek om het waarschuwen van tegenstanders. Deelnemers willen elkaar nog wel eens waarschuwen voor gevaren door signalen aan elkaar af te geven. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van emotes, pickaxe-gebaren of speciale sprongen. Op deze manier weten andere spelers waar het gevaar zich schuil houdt.

In een blog post heeft Epic aangegeven dat ze actie willen ondernemen tegen dit soort in-game communicatie. Spelers die toch worden betrapt op dit soort praktijken, ontvangen een collusionpenalty.Epic Games zegt dat ze de competitieve tak van Fortnite erg serieus nemen en herinnert spelers eraan dat verdacht gedrag gerapporteerd kan worden. Bovendien kan het play support team van Epic altijd worden benaderd voor dergelijke kwesties.

De wereldberoemde streamer Ninja heeft op de aankondiging van Epic Games gereageerd. De blauwharige kindervriend geeft aan dat hij het eens is met de sancties die Epic Games deze valsspeler wil opleggen. Ninja geeft echter ook aan dat deze vorm van valsspelen lastig te beoordelen is. Springen is immers ook een effectieve manier om kogels van sluipschutters te ontwijken.

Epic geeft in hun verklaring echter ook aan dat ze goed letten op het verschil tussen simpelweg springen en waarschuwen. Vanzelfsprekend worden spelers niet bestraft voor praktisch springgedrag.

Ninja ontving vorige week overigens als eerste Fortnite-streamer zijn eigen skin. Epic Games introduceert met de Ninja-skin een compleet nieuwe skin-lijn, genaamd de Icon Series. Deze lijn bestaat uit samenwerkingen met verschillende bekendheden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd wanneer deze Hype voorbij is en Epic eindelijk Unreal Tournament weer uit de koelkast haalt. Snap nog steeds niet dat ze een titel waar veel mensen op zaten te wachten opeens opzij schoof om dat team ook op Fortnite te zetten.

0
test

@Linksquest UT was in ontwikkeling en werd niet genoeg gespeeld. Dat is juist de reden dat arenashooters niet meer worden gemaakt, er is simpelweg geen markt meer voor. Hetzelfde gold bv voor Cliffy B's game, LawBreakers. Het was in alle opzichten een hele solide game voor liefhebbers van arenashooters maar de community daarvan stond binnen enkele weken al op imploderen.

0
test

Spelers die toch worden betrapt op dit soort praktijken, ontvangen een collusionpenalty. Wordt Donald Trump ingevlogen om die penalty dan uit te delen? :D

0

Aanbevolen voor jou