Het is niet alleen maar zonneschijn in het kamp van Epic, soms regent het ook daar. Er zijn namelijk wat problemen met het online gedeelte van Gears of War 2. Op het officiële forum van GoW 2 biedt Rod Ferguson, Senior Producer, zijn excuus aan voor de problemen.

"We zijn op de hoogte van de lange wachttijden die sommige gamers ondervinden wanneer ze gebruik maken van de skill-based Public matchmaking. We zijn aan het zoeken naar oplossingen, maar omdat het probleem wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren hebben we er niet direct een antwoord voor. Een van de die factoren is de schaal waarop het probleem zich voordoet, want er zijn namelijk al miljoenen online potjes gespeeld, en zonder problemen. Maar, we werken nauw samen met Microsoft om dit probleem aan te pakken en het is op dit moment onze eerste prioriteit", aldus Ferguson.

Epic geeft nog wel enkele handige trucs om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk hinder ondervindt van de wachttijden tijdens het zoeken naar online wedstrijden.

Het probleem lijkt samen te hangen met de hoeveelheid mensen in je party (en dan met name parties met één of vier spelers) zorg dus voor minimaal één vriend in je party.Heb je vijf vrienden in je party, dan hoef je geen extra teamleden meer te zoeken en dus ondervindt je ook geen extra lange wachttijden.Voor meer tips kun je terecht op het forum van Gears of War 2.