Epic: 'Apps van een dollar zijn een bedreiging' | Gamer.nl

Epic: 'Apps van een dollar zijn een bedreiging' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Capps wordt het steeds moeilijker om mensen te overtuigen zestig dollar te betalen voor een spel. "Hoe verkoop je een spel van 60 dollar dat zijn prijs wel degelijk waard is... [De consument] is 99 cent gewend." Nintendo heeft in het verleden ook al eens aangegeven dat goedkope mobiele games een bedreiging zijn voor de game-industrie.

Capps meent dat de game-industrie nog nooit in een meer turbulente situatie zat dan nu, met zo veel verschillende platformen die om de aandacht van de consument vechten. "We zijn in de twintig jaar dat wij bestaan nog nooit zo onzeker geweest over wat de volgende verandering binnen de industrie zal zijn", vertelt hij. "We zijn nu bij een omslagpunt. Zal er over tien of zelfs vijf jaar nog traditionele distributie zijn? Gaat de nieuwe generatie consoles nog iemand iets intere eren? Wat gaat er met de PC gebeuren? Valt er nog geld te verdienen met PC-games die geen onlinefunctie hebben? Wat gaat er op mobiel gebied gebeuren?"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou