Enquête hint naar microtransacties voor Classic-versie World of Warcraft

Enquête hint naar microtransacties voor Classic-versie World of Warcraft

In een enquête vraagt Blizzard of spelers zitten te wachten op microtransacties in de Classic-versie van World of Warcraft.

Dat meldt Wowhead. Diverse spelers van de Classic-versie van World of Warcraft hebben de vraag gekregen hoe ze er tegenover zouden staan als bepaalde content voor een aankomend pakket betaald zou zijn.

Als voorbeelden van betaalde content worden verschillende opties genoemd, waaronder het boosten van een personage naar level 68, speciale boosts voor Death Knight-personages, mounts die zowel bruikbaar zijn in de Classic-versie als de reguliere versie van World of Warcraft, het transferen van personages en exclusieve pets.

Ook worden er twee verschillende betaalde bundels beschreven, met de vraag waar spelers eerder voor zouden betalen. Eén bundel heeft een personageboost naar level 68, een boost voor een Death Knight-personage en een speeltje voor 50 dollar. De andere bundel heeft een personageboost die aan een andere speler geschonken kan worden, een transfer van een personage, mounts die in WoW Classic en het reguliere WoW gebruikt kunnen worden en dertig dagen aan gametijd voor 30 dollar.

Het is niet bevestigd dat Blizzard dit alles daadwerkelijk gaat implementeren, maar het bedrijf onderzoekt aan bovenstaande vragen te zien wel naar de mogelijkheden. Op 19 april moet meer informatie uitkomen over de volgende WoW-uitbreiding. Mogelijk wordt dan ook meer gemeld over meer WoW Classic-content. Als het goed is moet een Classic-versie van Wrath of the Lich King aan de beurt zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hou classic lekker classic

0
test

@-JK- Precies, het is niet voor niks dat mensen graag de classic wilden spelen

0
test

Oftewel het bedrijf onderzoekt hoe het met zo min mogelijk moeite zo veel mogelijk geld uit de consument kan persen bovenop de maandelijks abonnementskosten. Helaas zijn er op het gebied van mmo’s op dit moment ook geen goede alternatieven. Dus zal Blizzard er nog schaamteloos mee wegkomen ook. Mijn laatste hoop ligt bij Ashes of Creation in dit genre.

0

@wazp Natuurlijk wil een beurs gerelateerd bedrijf zoveel mogelijk winst maken waar ik het sowieso niet mee eens ben als uitgangspunt alleen het heeft er ook mee te maken dat Blizzard zich al heel lang in slecht weer bevind en spelers cijfers voor WoW veel lager zijn dan ze jaren terug waren. Dus er worden alternatieve methoden gezocht voor verdienmodellen. Ook dit zou ik liever niet zien alleen als het gameplay niet direct raakt zouden bepaalde microtransacties niet zo`n probleem zijn alleen is de lijn hierin heel dun die snel overschreden kan worden. Ashes of Creation wordt ook gewoon subscription based en vraagt nu als je founder wilt worden zeer hoge bedragen om daarbij in te stappen. Er staat ook niks vast over dat in Ashes of Creation geen micro transacties zullen komen.

0
test

@004 ik snap dat blizzard winst wil maken en dat is volkomen logisch. Maar ik had liever wat meer moeite gezien zodat je daadwerkelijk waar voor je geld krijgt. Oftewel een classic plus model of iets dergelijks. Echter zal het huidige blizzard dit nooit fatsoenlijk van de grond krijgen zonder het te verprutsen. Dat kost te veel moeite en daarom gaan ze in mijn optiek nu dus voor het makkelijke snelle geld. Jammer. Wat aoc betreft komt er wel een cash shop maar enkel cosmetics die je eerst in het spel vrij moet spelen voordat je deze cosmetics uberhaupt kan gebruiken. De belofte die zij hebben uitgesproken is dat er geen pay to win model komt. Wat dat betreft heb ik er veel minder moeite mee dan wanneer je level boosts en ingame gold kan kopen. De founder edition van AoC wordt ontmoedigd om te kopen, zelf vind ik dat ook een beetje een vaag verhaal. Er wordt gezegd dat de funding volledig uit de zakken van Stephen sharif en zijn partner komt en dat zij geen verdere funding nodig hebben van de founder editions. Ik denk dat ze zichzelf hiermee in het begin een beetje in de voet hebben geschoten en dat het nu te laat is om de founder editions af te prijzen omdat velen er al voor betaald hebben. We gaan het zien, ik heb er wel vertrouwen in.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor absoluut en ik denk dat het zeker credits verdient voor wat ff14 op de mat heeft gelegd. Helaas niet helemaal mijn stijl.

0

Aanbevolen voor jou