EmuParadise verwijdert roms om juridische problemen te vermijden | Gamer.nl

EmuParadise verwijdert roms om juridische problemen te vermijden | Gamer.nl

Website EmuParadise verwijdert alle roms. oprichter MasJ zegt dit te doen door een groeiend risico van juridische consequenties.

In een blog op de website van EmuParadise maakt MasJ duidelijk dat het na 18 jaar bestaan niet waard is om al het werk van zijn team te riskeren voor potentieel desastreuze gevolgen. “Ik kan de toekomst van mijn teamgenoten, die door de jaren heen zoveel hebben bijgedragen aan de website, niet riskeren. We beheren EmuParadise uit liefde voor retro-games. Helaas is het nu niet mogelijk om dit te doen op een manier die iedereen gelukkig maakt én ons uit de problemen houdt.”

Recentelijk koos Nintendo ervoor om een rechtszaak aan te spannen voor copyright-schending tegen de twee rom-sites LoveRETRO en LoveROMs. Deze gebeurtenis zou een mogelijke reden kunnen zijn voor de keuze van EmuParadise. Sindsdien zijn beide sites offline gehaald.

Media has no description

EmuParadise is echter niet van plan om te stoppen met de website: “We zullen gepa ioneerde retro-gamers blijven en gave dingen blijven doen rondom retro-games, alleen zullen jullie niet je games hier vandaan kunnen halen. We hebben nog steeds onze emulator-database, de community en alles wat daarbij komt kijken.”

MasJ zegt verder meerdere plannen te hebben voor de toekomst van de website en open te staan voor suggesties uit de community.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou