Nieuws
Mario Kart 8 Deluxe

Elon Musk wilde Mario Kart aan Tesla-auto's toevoegen

CEO van Tesla kreeg geen licentie van Nintendo

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De CEO van Tesla Motors, Elon Musk, heeft eerder een poging gedaan om een Mario Kart-game te verwerken in de Tesla-auto's. Dit laat Musk weten als antwoord op een vraag via Twitter.

In de betreffende tweet wordt Musk gevraagd of het een idee is om Mario Kart toe te voegen aan de auto's van Tesla, zodat mensen tijdens het wachten met het opladen van de auto tegen elkaar kunnen spelen. Hierop antwoordt Musk dat hij eerder een poging deed om dit te verwezenlijken, maar dat Nintendo het bedrijf geen licentie wilde geven.

De Model S van Tesla heeft volgens Variety een scherm van 17 inch (43 centimeter), wat groot genoeg lijkt om een prima spelervaring te beleven. Ter vergelijking, de Nintendo Switch heeft een scherm van 6,2 inch.

Alhoewel Musk niet meldt waarom er geen licentie werd gegeven, is het mogelijk dat Nintendo wegens veiligheidsredenen de game niet in auto's wilden hebben. Zo is het in theorie mogelijk om de game te spelen tijdens het rijden, iets waar Nintendo zich waarschijnlijk niet comfortabel bij voelt.

Elon Musk
Elon Musk

Dat veiligheid bij Nintendo hoog in het vaandel staat is geen verrassing. Zo heeft het bedrijf met het uitbrengen van de Nintendo Switch denatoniumbenzoaat aangebracht op de cartridges van het systeem. Dit is een niet giftige stof die de cartridges een zeer bittere smaak geven indien ze in de mond worden geplaatst. Nintendo deed dit om te voorkomen dat kinderen de cartridges gingen inslikken.

Ondanks het feit dat Nintendo de uitgave van een licentie heeft geweigerd, bestaat de kans dat andere ontwikkelaars of uitgevers het bedrijf kunnen benaderen om alsnog games te implementeren in de Tesla's.

Dit artikel delen:

Lees meer

Chaos, vuurzeeën en kogelregens in Just Cause 4 Pokémon: Let's Go- spelers krijgen Pikachu- of Eevee-Spirit in Super Smash Bros. Ultimate
5

Reacties op: Elon Musk wilde Mario Kart aan Tesla-auto's toevoegen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 3 december 2018 16:50
  Ja ik snap nintendo wel.
  Dadelijk komt het eerste Mario kart ongeval met een zelf rijdende Tesla en dan staat de naam van Nintendo groot in de media. Zelfs al zou dit niet de reden van het ongeval zijn word de naam van Mario kart en Nintendo er vast niet positiever op.

  Ik zou als bedrijf ook wel een paar keer nadenken voor ik hier een goedkeuring van zou geven, en ik denk dat ik als positieve game maker niet betrokken wil zijn met enige vorm van mogelijke ongevallen die dankzij( of voor de media dankzij, want die springen dan massaal op de afleiding) mijn produkt ontstaat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 3 december 2018 17:46
  NASA wil dat hij stopt met blowtjes roken. Moet wel heel veel roken om te denken dat we in 2033 op Mars gaan staan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 3 december 2018 18:42
  @Oxymorphone

  Hahaha, dat is inderdaad nog de vraag of dat gaat lukken, maar visionairs zorgen wel voor technologische stappen.
  Als we geen enkele visionair hadden dan was de huidige techniek nooit zo veel stappen vooruitgegaan.
  Aangezien doorgaans voornamelijk een oorlog zorgt voor veel financieringen in technologie, moeten we blij zijn dat er ( nu de westerse landen niet zo in die oorlogstijd zitten) visionairs zijn zoals Elon die hun geld maar al te graag investeren in technologie.
  Of dat nu wel of niet lukt, NASA zal ook wel warme voetjes voelen als het space x wel constant lukt een raket te hergebruiken en zij niet.
  Dat is nog geen mars vlucht maar wel revolutionair.
  Dus of 2033 haalbaar is moeten we nog maar zien, maar dankzij mensen als hem gaan de veel te dure bedrijven( zoals NASA, maar ook de fosiele brandstof bedrijven) het uiteindelijk merken als ze niet mee gaan. Want hoe je het ook went of keert, wat Elon Musk wel lukt is nog altijd dichterbij huis en zeker de toekomst.
  Electrisch automatisch rijden zet ik gerust geld op in dat dat gaat gebeuren.
  Wanneer is de vraag, maar in niet al te lange tijd zal dit steeds meer en meer.
  En zo ook met raketten die de ruimte in gaan die hergebruikt kunnen worden.
  Die 2 dingen opzich zijn al een behoorlijke stap vooruit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wootism

  • 5 december 2018 18:49
  @Oxymorphone Och och, hij heeft ook één keer tijdens een podcast aan een joint gezogen…. Je lijkt wel een Amerikaan, die zijn ook allemaal wereldvreemd als het op wiet aan komt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 3 december 2018 19:35
  Zoek eens black budget space program op de maanbasis is er al en mensen zijn al een hele tijd op Mars.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.