Nieuws
Elite Dangerous: Odyssey

Elite Dangerous: Odyssey-spelers uiten kritiek op Steam

Game wordt gereviewbombed

Geschreven door Michel Musters op
Spelers uiten massaal negatieve kritiek over de nieuwe Elite Dangerous-uitbreiding Odyssey op Steam.

Op het platform ontvangt het spel de ene na de andere negatieve recensie. De op 19 mei uitgekomen uitbreiding veroorzaakt volgens spelers allerlei problemen, waaronder crashes, slechte prestaties, missies met bugs en slechte optimalisatie.

Er zijn inmiddels meer dan drieduizend recensies geplaatst, waarvan het overgrote deel negatief is. Men waarschuwt voor het feit dat de dlc niet af lijkt te zijn en het spel er slechter op maakt. Ontwikkelaar Frontier heeft voor zover bekend nog niet gereageerd op de kritiek.

Elite Dangerous is een ruimtesimulator waarin spelers hun personage en ruimteschip kunnen upgraden en de eindeloze ruimte kunnen verkennen. De Odyssey-uitbreiding voegt de mogelijkheid voor spelers toe om planeten te voet te verkennen.

Elite Dangerous: Odyssey

Dit artikel delen:

Lees meer

Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends Sony legt LittleBigPlanet-servers plat vanwege cyberaanvallen
3

Reacties op: Elite Dangerous: Odyssey-spelers uiten kritiek op Steam

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Magister

  • 25 mei 2021 09:49
  Mooi dat er ook hier alleen maar de negatieve reacties gepost worden. Ja, ook ik heb zelf te kampen met de bugs in deze (beta) release. Kan al dagen niet spelen vanwege een loop bug. Maar naast al deze negatieve reacties moet ik ook wel zeggen dat (als het werkt) de game er wel een stuk op vooruit gegaan is. Er zijn door het toevoegen van de "spacelegs" en andere zaken weer heel veel opties open gegaan om in het spel te doen. Moet het natuurlijk wel werken ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 25 mei 2021 16:12
  @Magister De culling is helemaal kapot in Oddyssey. Ze laden continue alles in, ook wat de speler niet ziet. Beetje slordig, in Horizons werkt het wel goed.
  Daarnaast zijn er echt nog heel veel bugs, de teaming (voorheen Wings) werkt niet of nauwelijks, stukken text kloppen niet of overlappen, ik ben al een paar keer uit een station 'gelanceerd', engineering progressbar klopt niet, materials resetten elke keer naar de hoeveelheid die je kreeg voor een missie ipv het bij het totaal op te tellen, de outfitting van de suits werken ook nog niet.
  Dit zijn alleen de dingen die ik zelf heb meegemaakt.

  Maar het is het bijna allemaal waard, na 5 jaar spelen uit te kunnen stappen is echt magisch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Magister

  • 26 mei 2021 09:10
  @Derper Klopt, er zitten gewoon teveel bugs in deze versie. Ze hadden hem gewoon niet als full release uit mogen brenegen…. maar ja… einde fiscaal jaar etc…

  Voor wat ik al wel heb kunnen spelen is het echt wel een hele goede stap vooruit (pun intended). Op deze manier krijg je de schaal van alles gewoon nog beter te zien. Je personage naast je schip zien geeft gewoon een extra dimensie. Zelfs als die naast een steen staat of zo, immens groot. Maar ze moeten hun werkproces echt wel een heel stuk verbeteren en betere UI programmeurs aannemen :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.