Electronic Arts ziet kans in microtransacties voor Madden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Moore kijkt Electronic Arts op dit moment naar hoe ze de inkomsten die uit digitale aankopen worden gehaald kunnen maximaliseren. De Madden-franchise is volgens EA ideaal is om een digitale abonnementsdienst of microtransacties op toe te pa en. De games verkoopt namelijk veel door de grote hoeveelheid fans, maar ze worden ook weer vaak ingeruild. Door microtransacties toe te pa en weet Electronic Arts de winst die het hiermee misloopt wellicht weer op te vangen.

Moore beschrijft in het interview hoe moeilijk het is om Madden-spelers te weerhouden hun exemplaar van de game in te ruilen en hoe digitale content de game levend kan houden. ”Het houdt de disc langer in de console en zorgt ervoor dat de game niet wordt ingeruild. Ook al wordt een game tweedehands gekocht, we zien digitale verkopen als kans.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou