Electronic Arts is op het matje geroepen door de Advertising Standards Authority (ASA) vanwege een recente commercial  van Tiger Woods PGA Tour 09.

In de Amerikaanse commercial zien we Tiger Woods met een Wiimote rondswingen, maar worden er tussendoor beelden van de Xbox 360-versie van het spel getoond. Dat is volgens de ASA misleidend en ze hebben dan ook klachten binnen gekregen.

Als reactie daarop heeft EA tegen de ASA gemeld dat de beelden van de Wii-versie van de game niet van het niveau waren om op tv uit te zenden. De reclamespot had blijkbaar wel tekst waarin stond dat de game voor verschillende platformen beschikbaar was om verwarring te voorkomen.

Voor de ASA is dit echter niet genoeg. "Ondanks de tekst dat de game voor verschillende platformen beschikbaar is, denken wij dat kijkers het idee zullen krijgen dat Tiger Woods de game op de Wii speelt en dat de graphics die getoond worden dan ook van deze kwaliteit zijn op de Wii. Omdat deze grafische kwaliteit niet haalbaar is op de Wii, achten we de spot misleidend." De ASA heeft besloten dat de advertentie niet meer uitgezonden mag worden in deze vorm.