Gamesgigant Electronic Arts heeft de releasedatums voor de spellen die in het eerste kwartaal van dit jaar zullen verschijnen, vastgelegd. Dit is natuurlijk niet meteen een garantie dat de spellen op deze datums ook werkelijk op de schappen liggen, maar de laatste tijd is Electronic Arts in ieder geval aardig stipt als het op releases aankomt.

Op 30 januari begint het releasefestijn voor dit jaar met Looney Tunes: Back in Action, Sim City 4: Deluxe en NFL Street. Vooral deze laatste belooft de stoutste verwachtingen te zullen overtreffen en nog beter uit de bus te gaan komen dan het vorig jaar verschenen NBA Street Vol 2.

Voor Final Fantasy X-2 van Square Enix heeft de uitgever 13 februari geprikt, de dag waarop theoretisch we ook Cricket 2004 mogen verwachten. Wil je liever alles of niets, dan moet je een weekje wachten voor James Bond: Everything or Nothing.

De echte klappers komen echter in maart, met The Sims 2 en Medal of Honor: Pacific Assault op de 19e van deze maand. Als beide games net zo goed verkopen als hun voorgangers zullen de mensen achter de toonbank nog overspannen raken. En anders worden ze het de week erop wel, op de 26e, wanneer Battlefield Vietnam in de winkels wordt verwacht. Het lijkt erop dat EA wel zichzelf in de weg gaat zitten met twee big budget FPS games slechts één week na elkaar.

Verder verschijnen in het eerste kwartaal nog de titels R: Racing Evolution, Spawn Armageddon en Ultima: Odyssey, doch de data van deze titels liggen nog niet vast. Verder kan je voor het tweede kwartaal alvast uitkijken naar Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Fight Night 2004.