Na vele speculaties en half-officiële aankondigingen, is de kogel nu echt door de kerk: Electronic Arts heeft een vervolg aangekondigd op de Nintendo 64 klassieker GoldenEye. Het spel, vooralsnog Golden Eye 2 getiteld, laat de speler de rol aannemen van de slechterik.

De speler krijgt namelijk de rol aangemeten van een ex-spion die wegens wangedrag geen 00-agent meer mocht zijn. Hij sluit zich aan bij Auric Goldenfinger, de tegenstander uit misschien wel de beste bond-film ooit. Samen proberen ze het op te nemen tegen James Bond, maar de vraag is natuurlijk of dit ooit zal gaan lukken - een spel waarin je bij voorbaat zal falen, het is eens wat anders.

GoldenEye 2 wordt ontwikkeld door EA LA en er zijn dus geen ontwikkelaars van het originele GoldenEye team die aan deze titel meewerken. Wel heeft EA LA al de James Bond titel Everything or Nothing op haar naam staan, waar je later deze featureweek een review van kan lezen. GoldenEye 2 zal met de feestdagen verschijnen onder het EA Games label.