Elder Scrolls Online voor PS4 en Xbox One officieel verschoven naar 2015 | Gamer.nl

Elder Scrolls Online voor PS4 en Xbox One officieel verschoven naar 2015 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De verwachting was al dat de consoleversies een lancering in 2014 niet meer gingen halen. The Elder Scrolls Online is sinds april uit op pc.

"We werken hard Xbox One- en PlayStation 4-versies van The Elder Scrolls Online", aldus de studio. "Deze zijn nu speelbaar, maar er is nog wat werk te doen voor we een officiële releasedatum bekend kunnen maken". Als reden geeft Zenimax dat het de Justice- en Champion-systemen waaraan momenteel voor de pc-versie gewerkt wordt, ook direct vanaf de lanceerdag van de consolversies beschikbaar wil stellen.

Volgens Zenimax Online zijn de Xbox One- en PS4-versies bovendien "niet zomaar ports zijn van de pc- en Mac-game. We hebben de gebruikersinterface vervangen door een consolevriendelijke interface speciaal ontworpen voor controllers." Een concrete datum voor The Elder Scrolls Online voor PS4 en Xbox One ontbreekt vooralsnog. Begin volgend jaar volgt meer nieuws over die versie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou